Profil kompanije

Company profile

Osnovan kao farmaceutski odeljak AVeX-a, Sodimed predstavlja jednu od prvih farmaceutskih kompanija koje su promovisale ulazak zapadno-evropskih inovativnih lekova na područje centralne i istočne Evrope.

Prvi korak izvan granica Francuske napravljen je 1993. osnivanjem sopstvene strukture u Rumuniji pod imenom SODIMED. Jedinstvo znanja i iskustva stečeni u ovoj zemlji nas je ohrabrilo da proširimo poslovnu strukturu u Moldaviju u 2004. i Srbiju u 2008., osnivanjem predstavništava u svakoj od ovih zemalja. U 2009., smo stvorili snažan partnerski odnos sa lokalnom kompanijom u Crnoj Gori. Dalje širenje u Bugarsku je planirano tokom 2012. godine.

Ovakva struktura sastavljena od nezavisnih predstavništava u svakoj od navedenih zemalja nam pruža prednost regionalnog prisustva i odlične pokrivenosti područja i omogućava nam da ponudimo našim partnerima internacionalne usluge.

SODIMED grupa kompanija je aktivna na sve dinamičnijim farmaceutskim tržištima sa visokim potencijalom CEE regiona tokom već 15 godina, sve vreme koristeći svoja znanja i veštine u cilju postizanja uspeha proizvoda koje zastupamo, na korist i dobrobit naših poslovnih partnera.

Dugoročna poslovna partnerstva sa zapadno-evropskim farmaceutskim proizvođačima predstavljaju stvorenu osnovu za stabilan i snažan razvoj proizvoda iz naše palete u svojevrsne brendove u okviru različitih medicinskih specijalnosti.

Naš tim posvećenih profesionalaca poseduje vredno iskustvo i znanje o farmaceutskim tržištima na kojima smo prisutni, što nam omogućava razvijanje i primenu najboljih strategija u cilju uspešnog rasta proizvoda o kojima brinemo.